300 tan metrik gula dihantar ke Sabah

18 08 2009

SANDAKAN: Lebih 300 tan metrik gula akan dihantar ke negeri ini melalui Pelabuhan Sepanggar di Kota Kinabalu bagi mengatasi masalah kekurangan bekalan itu.

Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Azizah Mohd Dun berkata bekalan gula itu dijangka tiba esok dan akan diagih-agihkan ke daerah-daerah yang mengalami kekurangan bahan itu.

“Kerajaan melalui Kementerian Perdagangan Dalam Negeri sedang melaksanakan pelbagai usaha mengatasi masalah kekurangan bekalan gula di negeri ini dengan mendapatkan bekalan dari Semenanjung Malaysia,” katanya kepada pemberita selepas Lawatan Amal ke Taman Didikan Kanak-kanak Kurang Upaya di sini kelmarin.

Beliau meminta penduduk di Sabah tidak perlu panik dengan situasi kekurangan bekalan gula yang berlaku pada masa sekarang.

Katanya kerajaan sentiasa memantau masalah kekurangan bekalan gula itu dengan mengambil pendekatan terbaik untuk mengatasinya.

Menurutnya penduduk di negeri ini juga perlu memainkan peranan bagi menangani masalah kekurangan bekalan itu dengan mengurangkan pengambilan gula selaras dengan kempen kerajaan yang menetapkan pembelian gula sebanyak dua kilogram bagi setiap keluarga.

Advertisements

Actions

Information

2 responses

20 08 2009
setiawatimustain

Ndada lagi gula d tempat kami. Bandar Sandakan!!!

25 08 2009
Amatt D'bugisrockers

sabar jak la….ada jugak nanti tu, 2kg-seorang..bawalah 1 isi rumah pegi beli gula.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: